Pashtriku me Malet e Hasit janë male në Kosovë që fillojnë nga Qafa e Morinës e deri në luginën e Drinit të BardhëVërmicë. Vendbanimi më i afërt është fshati Gjonaj.

Pashtriku
Pashtriku
Pamje te malit te Pashtrikut nga fshati Kishaj

Këto male shtrihen në mes të luginës së Drinit e ValbonësShqipëri dhe luginës së Erenikut e DrinitDukagjin.

Këto male janë më të ulëta, në to gjenden dy qafa: Qafa e Morinës dhe Qafa e Prushit dhe përfundojnë me Malin e Pashtrikut me 1988 metra lartësi i cili është i zhveshur dhe shkëmborë, me forma karstike dhe me pak ujë sipërfaqsor.

Këtë grup malesh e përbëjnë pos Pashtrikut edhe Mali i Kunorës, Mali i Zanit, Mali i Plumbit dhe Mali i Zinit.

Shih edhe Redakto