Tokat e Luarës

rajon administrativ në Francën
(Përcjellë nga Pays de la Loire)

Pays de la Loire (shqiptimi frëngjisht: [pɛ.i də la lwaʁ]; (bretonezisht; Broioù al Liger) është një rajon administrativ i Francës në perëndim të Francës. Rajoni përbëhet nga pesë departamente, prefktura dhe qyteti kryesor i rajonit është Nantes.

Pays de la Loire
Location of Pays de la Loire
Popullsia
 • Gjithsej3 601 113
Faqja zyrtarepaysdelaloire.fr

Historia

Redakto


Gjeografia

Redakto


Demografia

Redakto

Evolucioni i popullsisë listuar sipas departamenteve:

Viti population_total e departamentit
Loire-Atlantique department Maine-et-Loire department Mayenne department Sarthe department Vendée department Gjithsej Pays de la Loire
1801 369,305 375,544 305,654 388,143 243,426 1,682,072
1851 535,664 516,197 374,566 473,071 383,734 2,283,232
1901 664,971 515,431 313,103 422,699 441,311 2,357,515
1921 649,691 475,485 397,292 2,174,150
1936 659,428 478,404 251,348 388,519 389,211 2,166,910
1946 665,064 393,787 2,224,163
1954 733,575 395,641 2,320,177
1962 803,372 535,122 250,030 443,019 408,928 2,440,471
1968 861,452 585,563 252,762 461,839 421,250 2,582,866
1975 934,499 629,849 261,789 490,385 450,641 2,767,163
1982 995,498 675,321 271,784 504,768 483,027 2,930,398
1990 1,050,539 704,668 277,748 513,280 508,962 3,055,197
2005 1,208,761 754,997 297,854 551,971 587,162 3,400,745

Lidhje të jashtme

Redakto