Plutokracia[1] (nga greqishtja e vjetër:plutos:pasuri; kratos :pushtet) përbëhet nga një sistem i qeverisjes, ku paraja është baza kryesore e pushtetit.

DefinicioniRedakto

Plutokraci është një sistem politik apo social në të cilin pushteti mbahet në dorë nga të pasurit. Rrjedhimisht, është një sistem në të cilin fuqia e financave është mbizotëruese. Ajo karakterizohet nga pabarazia e lartë dhe mobiliteti i ulët social.. Është një regjim i afërt me oligarkinë. Thënia plutokraci gjithashtu do të thotë të gjithë njerëzit që kanë pushtet për shkak të pasurisë së tyre.


ReferimeRedakto

  1. ^ "Plutokracia Shqiptare". Arkivuar nga origjinali origjinali më 19 gusht 2020. Marrë më 11 shtator 2014.

Artikuj të ngjajshëmRedakto