Qemal Haxhihasani (Elbasani, 1916 - 1992) ka qenë folklorist dhe akademik shqiptar.

Jeta Redakto

U lind në Elbasan më 16 shkurt 1916, hartues i veprës madhore "Epika legjendare 1 dhe 2", studiuesi që u mor shumë me tema të palëvruara më parë te ne siç është p.sh. cikli i kreshnikëve, të cilat i përmblodhi në "Këngë popullore legjendare" dhe "Këngë popullore shqiptare". Ai ka bërë shpjegimin e disa termave të shkencës e të teknikës për hartuesit e Fjalorit të gjuhës shqipe të botuar në Tiranë1980. Vdiq në vitin 1992. Ne nder te tij eshte bere nje shkolle me emrin e tij ne Elbasan.

Referime Redakto