Socijalistička Republika Crna Gora
Социјалистичка Република Црна Гора
Republika Socialiste e Malit të Zi

Një njësi federale e
Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë


1943 — 1992
Flamuri Stema
KryeqytetiTitograd (Podgorica e sotshme)
Gjuha ZyrtareSerbo-Kroate
Hyrja
RSFJ:
 - Që kur
 - Deri më
11 nëntor, 1943

31 janar, 1946
27 prill, 1992
Sipërfaqja
 - Totali
 - Ujë
Rangu 6-ti në RSFJ
13,810 km²
1.5%
Popullësia
 - Totali 
 - Dendësia
Rangu 6-ti në RSFJ
615,035
44.5/km²
ValutaDinari Jugosllav (динар, dinar)
Zona Kohore UTC + 1

Republika Socialiste e Malit të Zi ishte shteti federal më i vogël në Jugosllavi, kishte diku rreth 13,810 km2 dhe 1 përqind e gjysëm ujë, gjithashtu shtetii fundit edhe nga banorët (Edhe Mali i Zi i sotshëm është shteti me më pak banorë në të gjithë Ballkanin) me gjithesj 615,035 dhe me dendësi 44.5 km2.

Në Malin e Zi Socialist me përqindje më të madhe kishte Serb dhe Shqipëtarë.