Ridvan Bode, (lindur më 26 qershor 1959Korçë) deputet i Partisë DemokratikeKuvendin e Shqipërisë.

Ridvan Bode
Deputet i Kuvendit të Shqipërisë
Në detyrë
19962017
Ministër i Financave
Në detyrë
11 korrik 1996 – 1 mars 1997
Paraprirë ngaDylber Vrioni
Pasuar ngaArben Malaj
Në detyrë
10 shtator 2005 – shtator 2013
Paraprirë ngaArben Malaj
Pasuar ngaShkëlqim Cani
Të dhëna vetjake
U lind më26 qershor 1959
Korçë, Republika Popullore e Shqipërisë
NënshtetësiaShqiptar
Partia politikePD
PunësimiPolitikan

Bode mbaroi Shkollën e Mesme të Përgjithëshme Gjirokastër në vitin 1978.

Në vitin 1979 filloi studimet në Bujqësor Kamëz[lidhje e vdekur] dega financë nga ku u diplomua në vitin 1983. Nga viti 1983 deri në vitin 1990 punon si përgjegjës i degës së financës në një ndërmarrje në Prrenjas. Në vitet 1991-1992 Bode ishte pedagog i Analizës Financiare në Universitetin Bujqësor. Në vitet 1992-1995 ndoqi ciklin e thelluar pasuniversitar në Montpelie, Francë të cilin e përfundoi me rezultatin më të lartë "Magna Cum Laude".

Në vitet 1995-1996 Bode ishte Drejtor i Drejtorisë së Përgjithëshme të Doganave në Ministrinë e Financave dhe më pas deri në vitin 1997 ai ishte Ministër i Financave.

Në vitin 1997 Bode zgjidhet Sekretar i Përgjithshëm i Partisë Demokratike të Shqipërisë.

Në shtator 2005 Ridvan Bode emërohet Ministër i Financave në Qeverinë e Shqipërisë detyrë të cilën e mbajti deri në shtator të vitit 2013.

Ridvan Bode mban titullin shkencor Doktor i Shkencave Ekonomike.

Shiko edhe Redakto

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike të Shqipërisë

=Referimet Redakto


  Ky artikull është pjesë e Code4Culture Albania 2018 .