Roraima është shtet i popullarizuar i Brazilit. Kufizohet me shtetet e Amazonas dhe Pará, si dhe me vendet Venezuela dhe Guajana. Popullsia e shtetit është 514,229 (2016) dhe kryeqyteti i saj është Boa Vista. Roraima është shteti më pak komuna, 15 komuna gjithsej.

Roraima
Location of Roraima
Popullsia
 • Gjithsej514.229
{{{postal_code_type}}}
69300-000 deri 69399-000

Demografia

Redakto

Sipas IBGE të vitit 2007, 405,000 njerëz kanë banuar në këtë shtet. Dendësia e popullsisë ishte 1.8 km².

Urbanizimi: 80.3% (2014); Rritja e popullsisë: 4.6% (1991–2000); Shtëpitë: 97,465 (2005).[1]

Qytetet më të mëdhaja

Redakto
 1. Boa Vista
 2. Rorainópolis
 3. Caracaraí
 4. Alto Alegre
 5. Mucajaí
 6. Cantá
 7. Bonfim
 8. Pacaraima
 9. Amajari
 10. Iracema

Ekonomia

Redakto

Sektori i shërbimit është komponenti më i madh i PBB-së në 87.5%, pastaj sektori industrial me 8.7%. Agrikultura përfaqëson 3.5% të PBB-së. Roraima eksporton 74% dru dhe 22.6% lëkurë (2002).

Edukimi

Redakto

Portugalishtja është gjuhë zyrtare, dhe kështu gjuha primare mësohet në shkollë. Por Anglishtja dhe Spanjishtja janë pjesë e planit mësimor në shkollën e lartë.

Referimet

Redakto
 1. ^ Source: PNAD.

Lidhje të jashtme

Redakto