Bujqësia ose agrikultura është lëmi që merret me studimin e kulturave bujqësore si edhe kafshëve të zbutura me qellim ushqimin e njeriut. Mbjellja e prodhimi i bimëve bujqësore si edhe mbajtja e rritja e kafshëve te zbutura janë edhe dy drejtimet kryesore të bujqësisë. Vështruar nga ana ekonomike, në historinë e njerëzimit, bujqësia paraqitet si shkallë e zhvillimit pas futjes në përdorim të plugut, kosës dhe të kafshëve tërheqëse.

Tomb of Nakht (2).jpg

Shiko edhe këtëRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto