40°18′N 20°24′E / 40.3°N 20.4°E / 40.3; 20.4

link={{{të çon}}}

Rrethi i Elbasanit është njëri nga 36-të rrethet e Shqipërisë. Rrethi bën pjesë në Qarkun të Elbasanit. Rrethi i Elbasanit ka 224,000 banorë (sipas 2004), një sipërfaqe prej 1,290 km² dhe kryeqendër Elbasanin.

Ndarja administrative

Redakto

Rrethi i Elbasanit përbëhet nga 3 bashki dhe 20 komuna që janë:

Shiko edhe

Redakto