Rubiaceae
Galium verum
-
Seleksionimi shkencor
Lloji: Bimë
Dega: Magnoliophyta
Klasa: Magnoliopsida
Fisi: Gentianales
Familja: Rubiaceae
Grupi

Nën famljet

Rubiaceae

Egyptian Starcluster Pentas lanceolata

është familje e njohur me disa emra latinë si madder, bedstraw etj. Bimët tjera të futura këtu janë edhe të cinchona, partridgeberry, gambier, ixora, dhe aal. Një numër antarësh të failjeve Dialypetalanthaceae, Henriqueziaceae, Naucleaceae dhe Theligonaceae janë futur në familjen Rubiaceae sipas grupit Angiosperm Phylogeny Group. Tani janë diku 600 nënëfamilje me 10.000 antarë në familjen Rubiaceae

Njëgjira

Redakto

(lat. asperula odorota)

Familjet

Redakto

Kjo familje ndahet në tri nënfamilje të mëdha :

 • Rubioideae
  • Anthospermeae
  • Argostemmateae
  • Coussareeae
  • Craterispermeae
  • Danaideae
  • Gaertnereae
  • Lasiantheae
  • Morindeae
  • Ophiorrhizeae
  • Paederieae
  • Perameae
  • Psychotrieae
  • Rubieae
  • Sabiceeae
  • Schradereae
  • Spermacoceae
  • Theligoneae
  • Urophylleae
  • Virectarieae
 • Cinchonoideae
  • Calycophylleae
  • Catesbaeeae
  • Naucleeae
  • Chiococceae
  • Cinchoneae
  • Condamineeae
  • Coptosapelteae
  • Guettardeae
  • Hamelieae
  • Hillieae
  • Isertieae
  • Mussaendeae
  • Rondeletieae
  • Simireae
  • Exostema group
 • Ixoroideae
  • Alberteae
  • Coffeeae
  • Cremisporeae
  • Gardenieae
  • Hippotideae
  • Ixoreae
  • Octotropideae
  • Pavetteae
  • Retiniphylleae
  • Sipaneeae
  • Vanguerieae

Në degën Rubiaceae

Në degën Henriquezaceae:

Në degën Naucleacea:

Shiko dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto