Samuel Leroy Jackson (lindi 21 dhjetor 1948) është një film amerikan dhe aktor dhe producent filmi televiziv. Pasi u përfshirë me Lëvizjen për të Drejtat Civile, ai shkoi për të vepruar në teatër në Kolegjin e Morehouse, dhe pastaj filma. Ai kishte disa role të vogla të tilla si në filmin Goodfellas para takimit mentorin e tij, Morgan Freeman, dhe Spike Lee drejtori. Pas fitimit të brohorit kritike për rolin e tij në Jungle Fever në vitin 1991, ai u shfaq në filma të tillë si Games Patriot, Amos & Andrew, Romance vërtetë dhe Jurassic Park. Në vitin 1994, ai u hedhur si Jules Winnfield në Pulp Fiction, dhe performanca e tij ka marrë disa nominime çmimin dhe brohorit kritike.

Samuel Lorey Jackson
Samuel L. Jackson 2019 by Glenn Francis.jpg
Aktor
Informacione personale
Ditëlindja 21 dhjetor 1948
Vendlindja Washington, D.C.,Shetet e Bashkuara
Rroga ?
Role të shquar Shaft,Nick Fury,Gator Perfey,B-Bop,John Mills etj,,,
Filma & seriale 
 shquar
Shaft,Jungle Fever,Patriot Games,Goodfellas etj,,,
Gjatësia 195 cm
Bashkëshort(ja) LaTanya Richardson
Kombësia Amerikan


BiografiaRedakto

FilmografiaRedakto

Serialet TleviziveRedakto

Programet TelivizveRedakto