Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Projekti Matematikë"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
----
[[Ndihmë:Formula]]
==Sistemi ndërkombëtar dhe Wikiteksti==
Është fjala për [[Sistemi SI|Sistemin SI]] dhe paraqitjen e njësive në tekste të artikujve.
 
Tabela e Sistemit SI dhe Wiki
{| cellpadding="4" cellspacing="0" style="margin: 1em 1em 1em 0; background: #f9f9f9; border: 1px #aaa solid; border-collapse: collapse; font-size: 95%;" rules="all"
|- bgcolor="#B3B7FF"
!Madhësia
!simboli
!Njësia
!simboli
!përkufizimi
|-
|[[Gjatësia]]
|<math>l</math>
|[[metri]]
|'''[[m]]'''
|Filestare '''<nowiki>{{</nowiki>[[Stampa:gjatësia|gjatësia]]<nowiki>}}</nowiki>''' jep {{gjatësia}} për nën dhe shumë fishet duhet shkruarë p.sh.: '''<nowiki>{{gjatësia|km}}</nowiki>''' (në difsha me bo).
|-
|[[Masa]]
|<math>m</math>
|[[kilogrami]]
|'''kg'''
|Masa prej një ''kg'' është madhësia e cilindrit që ruhet si [[Prptotipi i kilgramit|prototip i kilogramit]] në Qendrën Internacionale të Sistemit SI në Paris.
|-
|[[Koha]]
|<math>t</math>
|[[sekunda]]
|'''[[s]]'''
|Intervali kohorë i cili nevojitet për saktësishtë për 9 192 631 770 perioda, për kalimin e atomit të elementit kimik '''<sup>133</sup>Cs''' nga një nivel në tjetrin.</td></tr>
|-
|[[Inteziteti i rrymës elektrike]]
|<math>I</math>
|[[amperi]]
|'''[[A]]'''
|1 Amperi është sasia e rrymës elektrike, që kalon ndërmjet dy drejtpërquesve paraler me distanc në mes tyre prej një metre, me gjatësi të pakufizuar që gjenden në vakum.
|-
|[[Temperatura]]
|<math>T</math>
|[[kelvini]]
|'''[[K]]'''
|Një kelvini është 273,16 pjesë e temperaturës termodinamike të pikës së ngrirejs së Ujit.
|-
|[[Sasia e materies]]
|<math>n</math>
|[[moli]]
|'''mol'''
|{{Gjatësia}} Fillestare është për merin për kilometrin duhet shkruar <nowiki>{{gjatësia|km}}<nowiki>.
|-
|[[Intesiteti i dritës]]
|<math>l_V</math>''
|[[kandela]]
|'''cd'''
|Një kandelë është intesiteti i dritës një një drejtim të caktuar , që një burim i cili prodhon rrezet me frekuencë 540&nbsp;&middot;&nbsp;10<sup>12</sup> herc, dhe inteziteti i tyre në këtë drejtim është 1/683 '''W''' për steradian.
|}