Dallime mes rishikimeve të "Doktor Shkence"

v
Robot: ndryshime kozmetike
v (r2.7.2) (roboti shtoj: az:Elmlər dоktоru)
v (Robot: ndryshime kozmetike)
Grada '''Doktor i Shkencave''' është grade nivelit te dyte pasuniversitar që përfitohet pasi studenti ka fituar gradën akademike [[Master]] ose [[Master|Magjistër]] dhe ka plotësuar disa kërkesa te veçanta. Ne disa vende kjo grade quhet '''Doktor i Filozofisë'''.
 
Studimet pasuniversitare të nivelit te doktoratës zgjasin 3-5 vite. Në disa universitete të botës dhe për disa degë të caktuara, kandidati mund të regjistrohet drejtpërdrejt pas diplomimit nga niveli i parë në studimet e thelluara për gradën shkencore '''Doktor i Shkencave'''. Në këto raste studimet e doktoratës zgjasin së paku 4 vjet.
 
Ne Shqipëri, kërkesat që duhen plotësuar nga një person për fitimin e gradës '''Doktor i Shkencave''' përcaktohen nga Ligji i Arsimit te Larte, i cili ndryshon periodikisht. Kërkesa e përgjithshme jepen me poshtë: