Ndryshimi mes inspektimeve të "Zhvillimi i trupit të njeriut"

v (Robot: Faqe e palidhur)
== Faza e dytë ==
Në fazën e dytë fëmija zhvillohet shpejt në aspektin fizik dhe psiçik dhe i përhstat jetës në shoqërinë njerëzore. Është më rëndësi në këtë fazë që anëtarët e familjes ta duan fëmijën. Fëmija në shoqërinë e moshtarëve në çerdhe dhe në shkollë, me edukatorë dhe arsimtar fiton kulturën e sjelljes si dhe përqafon normat e sjelljes në bashkësi në të cilën gjendet.
Faza e tret ( e pjekurise )- eshte koha e pubertetit , kur i riu piqet ne aspektin trupor dhe psikik . Kjo kohe te vajzat fillon prej 11-15 vjec ndresa te meshkujt prej 13-15 vjec .
== Faza e tretë ==
Djemet dhe vajzat ne kete periudh ndeshen me shum ndryshime fizike , qe kryhen ne organizmin e tyre . Kjo eshte arsyeja qe ne kete koh vajzave dhe djemeve duhet ndihmuar me keshilla , toleranc e mirekuptim per sjellet dhe veprimet e tyre ne familje dhe shkoll .
Kjo eshte koha kur individi fiton vecori anatomike , morfologjike , funksionale , psikike dhe sociale te nje njeriu te ardhshem dhe te rritu .
 
== Faza e katërt ==
== Faza e pestë ==
Anonymous user