Ndryshimi mes inspektimeve të "Sabit Rrustemi"

v
Etiketa: përpunim burimi 2017
Etiketa: përpunim burimi 2017
 
== Çmimet letrare ==
* ''Çm'''imet letrare 1979'''''
Veçojmë:
* ''Vendi i dytë për poezinë '''Sëmundja e dhëmbit''', revista letrare “Jeta e Re”, Prishtinë.''
* Çmimi i Parë i Mitingut të 49 ndërkombëtar të poezisë, për Librin më të mirë të botuar mes dy mitingjeve, " Në fytyrën e një gjethi ", Gjakovë, 11 maj 2013.
* ''Vendi i dytë për tregimin '''Matësi i verbër''', gazeta “Flaka e vëllazërimit”, Shkup. '''1980''' Vendi i parë për poezinë '''Pylli i Brinjës''', revista “Zëri i rinisë”, Prishtinë.''
* Çmimi vjetor për letërsi për veprën më të mirë letrare të botuar gjatë vitit 2013 në poezi, "Murale shpirti", dhënë nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport e Republikës së Kosovës, më 16 shkurt 2014 në Prishtinë.
* ''Vendi i dytë për tregimin '''Një ndodhi e vjetër''' dhe vendi i tretë për tregimin '''Fletëza të shkepura''', revista “Zëri i rinisë”, Prishtinë. '''1984'''''
* Autori gjatë veprimtarisë së tij 38 vjeçare në fushën e krijimtarisë letrare, është nderuar edhe me një varg mirënjohjesh si dhe medaljesh, brenda e jashtë Kosovës, ku veçohen:
* ''Vendi i dytë për poezinë '''Fotografia e nënës''', revista letrare “Pionieri”, Prishtinë.''
* Medalja e bronztë për poezi e vitit 2007 dhe 2008 si dhe Medalja e argjendtë e vitit 2010, nga Akademia Europiane e Arteve, me seli në Bruksel.Statusi/ përgjegjësitë
* '''''1984'''''
* Është laureat i një sërë shpërblimesh letrare ne poezi e prozë mes viteve 1979 -2010.
* ''Vendi i tretë për poezinë '''Pasojat e fëmijërisë''', revista letrare “Pionieri”, Prishtinë.''
* '''''1987'''''
* ''Vendi i parë për tregimin '''Pesha e dheut''', gazeta studentore “Bota e re”, Prishtinë.''
* '''''1989'''''
* ''Vendi i parë për tregimin '''Deti që nuk e shoh''', gazeta studentore “Bota e re”, Prishtinë. Vendi i dytë për poezinë '''Këpucët në menopauzë''', revista “Zëri i rinisë”, Prishtinë.''
* '''''1993'''''
* ''Vendi i parë për poezinë '''Arnimi i shtëpisë''', Shoqata e Shkrimtarëve të Kosovës, Prishtinë.''
* ''Vendi i dytë për tregimin '''Imazhi i shtëpisë së vjetër''', Shoqata e Shkrimtarëve të Kosovës, Prishtinë.''
* ''Vendi i parë ( i ndarë) për poezinë '''Lotina''', në Manifestimin letrar “Maratona poetike”, Prishtinë.''
* '''''1994'''''
* ''Vendi i tretë për poezinë '''Leximi i lules së ballit''', konkursi letrar i Manifestimit “Flaka e Janarit”, Gjilan.''
* '''''1995'''''
* ''Çmimi për poezinë më të mirë '''Adami lirohet nga autocenzura''', Ora e madhe letrare e Manifestimit kombëtar, “Flaka e Janarit”, Gjilan.''
* ''Vendi i dytë për poezinë '''Çka i thashë Demë Kadrisë''', konkursi letrar i Manifestimit “Flaka e Janarit”, Gjilan.''
* '''''2006'''''
* ''Çmimi për poezinë më të mirë, '''Të nisesh me agim'''. Ora e madhe letrare e Manifestimit kombëtar “Flaka e Janarit”, Gjilan''
* ''Vendi dytë për poezinë '''Baladë e re për një urtësi të vjetër''' dhe vendi i tretë për poezinë '''Në dimrin e zjarrmisë,''' konkursi letrar i Manifestimit “Flaka e Janarit”, Gjilan.''
* ''Vendi i dytë për tregimin '''Mbaroi lufta pa e shkrepur asnjë plumb''', konkursi letrar i Manifestimit “Flaka e Janarit”, Gjilan.''
* '''''2008'''''
* ''Vendi i dytë për tregimin '''Vasha me shtëpinë buzë lumit dhe një mal''', konkursi letrar i Manifestimit “Flaka e Janarit”, Gjilan.''
* ''Vendi i tretë për poezinë '''Pakja para pakos së pritur''', konkursi letrar i Manifestimit “Flaka e Janarit”, Gjilan.''
* '''''2009'''''
* ''Vendi i parë për poezinë '''Dita kur e çliruam Shkupin''', konkursi letrar i Manifestimit kombëtar “Flaka e Janarit”, Gjilan.''
* ''Vendi i dytë për poezinë '''Kodi mbrojtës i atdheut''', në Manifestimin letrar “Flakadani i Karadakut”, Viti.''
* '''''2010'''''
* ''Vendi i dytë për tregimin '''Mëngjesi me sy gruaje''', konkursi letrar i Manifestimit kombëtar “Flaka e Janarit”, Gjilan.''
* '''''2011'''''
* ''Vendi i dytë për tregimin '''Dita që pritej e vonohej për të hyrë në shehër,''' konkursi letrar i Manifestimit kombëtar “Flaka e Janarit”, Gjilan.''
* '''''2012'''''
* ''Vendi i parë (i ndarë) për poezitë përkushtuese për poetin Tahir Desku, në Manifestimin letrar “Ora letrare e Tahir Deskut”, Klinë.''
* ''Vendi i dytë për poezinë '''Xun Çeliku e pyet Vlorën''', në Manifestimin kulturor “Takimet e Don Mikelit”, Stubëll.''
* '''''2013'''''
* ''Çmimi i Parë i Mitingut të 49 ndërkombëtar të poezisë, për Librin më të mirë të botuar mes dy mitingjeve, " Në“Në fytyrën e një gjethi "gjethi”, mbajtur në Gjakovë, 11 maj 2013maj2013. ''
* '''''2013'''''
* ''Çmimi i tretë për poezinë, Ç’kodimi i Zonës X, Festivali i poezisë, “Pranvera poetike durrësake”, 18 maj 2013, në Durrës''
* '''''2014'''''
* ''Çmimi vjetor për letërsi për veprën më të mirë letrare të botuar gjatë vitit 2013 në poezi, "«Murale shpirti"», dhënë nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport e Republikës së Kosovës, më 16 shkurt 2014 në Prishtinë. ''
* ''Kosovës.''
* '''''2015'''''
* ''Çmimi i parë për poezinë, Paralajmërimi i stinës së pritur, “Takimet Poetike të Karadakut”, mbajtur në Kumanovë, më 11 mars 2015.''
* '''''2015'''''
* ''Çmimi i dytë për poezinë, S’jam përmalluar aq për ty, Festivali i poezisë, “Pranvera poetike durrësake”, më 30 prill 2015, në Durrës.''
 
==Burimet==