Dallime mes rishikimeve të "24 Shtator"

22 bytes removed ,  3 vjet më parë
v
U kthyen ndryshimet e 79.106.126.31 (diskutimet) në versionin e fundit nga 1l2l3k.
v (U kthyen ndryshimet e 79.106.126.31 (diskutimet) në versionin e fundit nga 1l2l3k.)
Etiketa: Rollback
 
{{Tabelamuajve}}{{Muaj 30|gusht|shtator|tetor}}
 
*
 
== Ngjarje ==
* [[622]] - [[Muhammedi]] kompletoi emigrimin nga [[Mekka]] në [[Medina|Medinë]].
'''Elfi Gordon-1'''
* [[1493]] - [[Christopher Columbus]] niset për udhëtimin e dytë në [[Bota e Re|Botën e Re]].
 
* [[1664]] - [[Holanda|Holandezët]] iu dorëzojnë [[New Amsterdam]]-in [[Anglia|Anglezëve]].
'''Elfi Gordon-1'''
* [[1789]] - Në [[SHBA]] krijohet Gjyqi Suprem dhe thërret në jetë institucionin e Avokatit të popullit.
 
* [[1789]] - Në [[SHBA]] krijohet departamenti i zyrave të Postës.
'''Elfi Gordon-2'''
* [[1841]] - [[Sulltani]] i [[Brunei]]-t ju jep [[Sarawak]]-un [[Britania e Madhe|Britanikëve]].
 
* [[1852]] - Prezantimi i parë i një anije fluturuese.
'''Elfi Gordon 1'''
* [[1869]] - "[[Black Friday|E premtja e Zezë]]": Rënja e çmimit të [[ari]]t pasi që [[Jay Gould]] dhe [[James Fisk]] tentojnë të marrin kontrollin mbi tregun.
 
* [[1903]] - [[Edmund Barton]] zëvendësohet dhe si [[Kryeministri i Australisë|Kryeministër i Australisë]] vie [[Alfred Deakin]].
'''Elfi Gordon 2'''
* [[1906]] - [[Kryetari i SHBA-ve]] [[Theodore Roosevelt]] proklamon [[Devils Tower National Monument|Monumetin Kombëtar "Devils Tower"]].
 
* [[1948]] - Themelohet kompania e motoçikletave "[[Honda]]".
'''Elfi Gordon'''
* [[1957]] - [[Kryetari i SHBA-ve]] [[Dwight D. Eisenhower]] dërgon trupa të gardës nacionale të SHBA-ve në [[Little Rock]], [[Arkansas]], për të çmilitarizuar separatistët.
 
* [[1962]] - Gjyqi i Apeleve në SHBA urdhëroi njohjen e [[James Meredith]] nga [[University of Mississippi|Universitetit të Misisipit]].
'''Elfi Gordon 2'''
* [[1966]] - [[Star Trek]] - u emertua seria e parë e këtij seriali të njohur.
 
* [[1973]] - [[Guineja Bizare]] shpall pavarësinë nga [[Portugalia]].
'''Elfi Gordon-1'''
* [[1978]] - Zvicerranet votuan për themelimin e kantonit [[Jura]] . Kantoni i cili u nda nga ai i [[Bernë]]s. Ky ka qenë ndryshimi i fundit teritorial në Zvicer.
 
* [[1988]] - [[Olimpiada Verore]]: [[Ben Johnson]] mund [[Carl Lewis]]-in dhe [[Linford Christie]]-në në garën [[100 metra]] dhe vuri rekordin 9.79 sekonda. Më vonë deklarohet si i diskualifikuar për shkak të dopingut.
'''Elfi Gordon 1'''
* [[1991]] - [[Nirvana]] hedh në treg albumin ''[[Nevermind]]''.
 
* [[2004]] - [[Uragani Ivan]] shkatërron pjesë të [[Texas]]-it dhe zhduket diku në malet veriore.
'''Elfi Gordon'''
* [[2005]] - [[Uragani Rita]] rrafshon [[SHBA]]-në, zhduk [[Beaumont, Texas]] dhe disa pjesë të [[Louisiana]]-së.
 
* [[2006]] - Në [[Michigan]], [[SHBA]] ngrihet përmendorja e [[Skënderbeu]]t
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon-1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Gordon. Elfi Kopshtar'''
 
'''Elfi Gordon'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon-1'''
 
'''Elfi Gordon-1'''
 
'''Elfi Gordon-2'''
 
'''Elfi Gordon-2'''
 
'''Elfi Gordon'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon'''
 
'''Elfi Gordon'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon'''
 
'''Elfi Gordon'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
'''Elfi Gordon 1'''
 
'''Elfi Gordon 2'''
 
== Lindje ==