Ndryshimi mes inspektimeve të "Sanxhaku i Smederevës"

v
(GR) File renamed: File:Distribution of Races on the Balkans in 1923.jpgFile:Distribution of races in the Balkans c.1910.jpg Criterion 3 (obvious error) · The relevant date is 1910, not 1923. (Other proposed differences are minor.) Title has footnote "* The basis of the map is the situation about 1910. Territorial changes since the War of 1914–1918 are indicated in red"
(Skeda Harta_vendeve_te_Ballkanit_perendimor.png u largua pasi që është shlyer nga Commons prej JuTa)
v ((GR) File renamed: File:Distribution of Races on the Balkans in 1923.jpgFile:Distribution of races in the Balkans c.1910.jpg Criterion 3 (obvious error) · The relevant date is 1910, not 1923. (Other proposed differences are minor.) Title has footnote "* The basis of the map is the situation about 1910. Territorial changes since the War of 1914–1918 are indicated in red")
== Faza e dytë e pastrimit ==
{{kryesor|Sanxhaku i Nishit#Shpërnguljet e mëdha me 1877/1878}}
[[Skeda:Distribution of Racesraces onin the Balkans in 1923c.1910.jpg|thumb|300px|Pastrimet etnike deri më 1923 (etnia serbe, gorane dhe boshnjake = etni serbe)]]
Gjatë luftës ruso-turke të krimit në vitet 1877-1878 fillon rritja e intensitetit të dëbimeve që shënon edhe fazën e dytë të dëbimeve masive. Mbajtjes së këtyre viseve nën kontroll ju vijnë në ndihmë edhe formacione ushtarake dhe vullnetarë Ruse.