Ndryshimi mes inspektimeve të "Lloji (biologji)"

ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
=== Emri i zakonshëm dhe ai shkencor ===
 
Emrat e përdorur zakonisht për llojet e organizmave janë shpesh të dykuptimshme: "mace" mund të nënkuptojë macen shtëpiake, ''[[Felis catus]]'' ose familjen e maceve, [[Felidae]]. Një tjetër problem me emrat e zakonshëm është se ata shpesh ndryshojnë nga vendi në vend, kështu që puma, puma, panteri, piktori dhe luani i malit të gjitha të thonë ''Puma concolor'' në pjesë të ndryshme të Amerikës, ndërsa "panteri" mund të nënkuptojë edhe një [[jaguari|jaguar]] (''Panthera onca'') të [[amerika Jugore|Amerikës Latine]] ose [[leopardi]] (''Panthera pardus'') të [[afrika|Afrikës]] dhe [[azia|Azisë]]. Në të kundërt, emrat shkencorë të llojeve zgjidhen të jenë unike dhe universale; ata janë në dy pjesë të përdorura së bashku: gjini si në ''[[Puma]]'', dhe epiteti specifik si në konkurrencë.<ref>{{cite web |title=A Word About Species Names&nbsp;... |url=http://www.sms.si.edu/irlspec/NamSpecies.htm |publisher=Smithsonian Marine Station at Fort Pierce |accessdate=11 March 2017 |deadurl=no |archiveurl=https://web.archive.org/web/20170324161039/http://www.sms.si.edu/IRLSpec/NamSpecies.htm |archivedate=24 March 2017 |df=dmy-all }}</ref><ref>{{cite news |last1=Hone |first1=Dave |title=What's in a name? Why scientific names are important |url=https://www.theguardian.com/science/lost-worlds/2013/jun/19/dinosaurs-fossils |accessdate=11 March 2017 |work=The Guardian |date=19 June 2013 |deadurl=no |archiveurl=https://web.archive.org/web/20170215220511/https://www.theguardian.com/science/lost-worlds/2013/jun/19/dinosaurs-fossils |archivedate=15 February 2017 |df=dmy-all }}</ref>
 
== Shiko edhe ==