Ndryshimi mes inspektimeve të "2012–13 Serie A"

v
Në total kishte 20 skuadra, 17 skuadra nga sezoni 2011-12 dhe 3 skuadra nga sezoni 2011-12 në Serie B. Si në vitet e mëparëshme, kompania NIKE nxorri topin ku u luajt në të gjithë ndeshjet e sezonit <ref>{{cite web|title=Nike MAXIM, La Liga and Serie A 2012/13 balls|url=http://pes-parche.com/2012/03/balones-nike-maxim-temporada-2012-2013-official-match-ball-full-hd.html|publisher=pes-parche.com|date=20 April 2012 |accessdate=20 April 2012|language=Spanish}}</ref>.
 
== Eventi ==
Sezoni 2012-13 ështëpa rikthimirikthimin ie [[Delfino Pescara 1936|Pescarës]], [[Torino F.C.|Torinos]] dhe [[U.C. Sampdoria|Sampdorias]], të cilët u rikthyen në [[Serie A]] pas 9nëntë, 3tre, dhe 1një viti respektivisht. Është gjithashtu edhe sezoni i parë i [[Cagliari Calcio|Cagliarit]] jashtë stadiumit Stadio Sant'Elia pas më shumë se 40 viteve .<ref>{{cite news |url=http://www.repubblica.it/sport/calcio/serie-a/cagliari/2012/05/21/news/rivoluzione_in_arrivo_is_arenas-35653028/ |publishertitle=LaSant'Elia Repubblicaaddio, |language=Italian'Is |accessdate=21Arenas' May 2012 |date=21 May 2012è realtà|trans-title=Mirupafshim Sant'Elia addio, 'Is Arenas' èështë realtàrealitet|publisher=La Repubblica|date=21 maj 2012|accessdate=21 maj 2012}}</ref>.
 
== Skuadrat ==