Ndryshimi mes inspektimeve të "Teoria e numrave"

20 bytes removed ,  13 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
'''Teoria e numrave''' është degë e matematikës së pastër e cila merret me studimin e vetive të numrave në përgjithësi, e posaçërisht atyre të plotë, si dhe me me një klasë më të gjerë problemesh të cilat dalin nga studimet e tilla.
==Teoria e numrave ==
 
Teoria e numrave është degë e matematikës së pastër e cila merret me studimin e vetive të numrave në përgjithësi, e posaçërisht atyre të plotë, si dhe me me një klasë më të gjerë problemesh të cilat dalin nga studimet e tilla.
 
Ndër problemet elementare që studjohen janë [[plotpjestueshmëria]] e numrave, kriteret për gjetjen e numrave të cilat plotësojnë ndonjë kusht të caktuar, shpërndarja e numrave të thjeshtë, gjetja e numrit të particioneve të një numri natyral.
 
==== Teoria elementare e numrave ====
 
==== Teoria analitike e numrave ====
 
==== Teoria algjebrike e numrave ====
 
==== Teoria gjeometrike e numrave ====
 
==== Teoria njehsuese e numrave ====
 
 
 
 
 
 
 
 
[[Category:Matematikë]]