Dallime mes rishikimeve të "Julian Bejko"

4 bytes added ,  2 vjet më parë
 
== Edukimi dhe Karriera ==
Juliani është diplomuar në degën Filozofi - Sociologji (2004), në Universitetin e Tiranës. Studimet master shkencor ne Filozofi politike i kreu ne vitin 2006 në Universitetin Paris 8, në Paris, Francë. Në po të njëjtin universitet përfundoi dhe Doktoraturën ne Filozofi politike dhe historike ne vitin 2012.
Prej trembëdhjetë vitesh ai jep mësim në Departamentin e Sociologjisë. Fusha e tij e interesit, studimit dhe punës është Sociologji Politike, Analizë dhe Kritikë Imazhi dhe Historia e Mendimit Sociologjik.
 
VecVeç mesimdhënies, Juliani, është autor i veprës origjinale Shoqëria e Kinemasë I, Regjimi i vjetër dhe lufta e popullit, 2012 dhe Shoqëria e Kinemasë II, Reforma. Detyra. Ndërgjegjja, 2013, në të cilat studiohet shoqëria shqiptare në historinë dhe kompleksitetin e saj përmes imazheve kinematografike të Kinostudios Shqipëria e Re. Si dhe autor librit Norbert Elias, Sociologji e Qyteterimeve <ref>
https://www.wherevent.com/detail/Tulla-Culture-Center-Prezantim-Libri-nga-Julian-Bejko-I-Norbert-Elias-Sociologji-e-Qyteterimeve-I-TULLA</ref> (2014).
Nje monografi e sociologout te njohur gjerman, Norbert Elias <ref> https://www.google.com/search?q=norbert+elias&rlz=1C1GCEA_enAL820AL820&oq=norbert+elias&aqs=chrome..69i57.2863j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8 </ref>