Ndryshimi mes inspektimeve të "Kokaj"

v
v
Etiketa: përpunim burimi 2017
Etiketa: përpunim burimi 2017
 
Më vonë pas Luftës në vitin 1947 në fshatin [[Llovcë]] u hap shkolla fillore ku ishin përfshirë gjeneratat e ndryshme të të rinjve. Deri në vitin 1967 vijuan shkollën fillore të ulët shumë gjenerata, të cilat vazhdonin shkollimin në [[Pogragjë]] e tutje. Në vitin 1967 plaku [[Nezir Haliti]] (''Mixha Nezë'')ndërtoi shkollën me vetkontribut dhe në pronën e vet në mes të fshatit në afërsi të lagjes Gurinë. Mësues të parë ishin pikërisht të rinjtë e këtij fshati të cilit ishin shkolluar si [[Rrustem Rrustemi]] e [[Halil Halili]]. Numri i nxënësve në të katër klasat ishte nga 45 e deri në 55 nxënës. Sot kësaj shkolle i kanoset rreziku i shuarjes për arsye të mungesës së nxënësve. Në këtë vit shkollorë i ndjekin mësimet vetëm katër nxënës me të cilët punon mësuesi veteran Shefki Xheladini.
Mësuesi Shefki sot jeton në Gjilan. Ndërsa udhëton për çdo ditë për të mbajtur mësim në Kokaj në shkollën e cila numëron vetëm katër nxënës . Një nxënës në klasën e parë, një nxënës në klasën e tretë dhe një nxënës në klasën e katërt. Vitin 2008/09 regjistrohen edhe dy nxënës në klasën e parë.
[[Figura:Nx. në Llocë.jpg|thumb|right|250px| Nxënësit e f. Kokaj në [[Llovcë]]]]
 
=='''Pishtarët e parë të arsimit në fshatin Kokaj'''==