Ndryshimi mes inspektimeve të "Urdhri Teutonik"

v
v
[[Image:Den tyske ordens skjold.svg|Kryqi në mburojen e kalorësve|250px|right]]
* 1241 [[Beteja e Legnicës]]
* 1242–1249 [[Krengritja prusiane|Kryengritja e parë prusiane]]
* 1249 [[Traktati i Krishtburgut]] me prusianët paganë i nënshkrua më 9 shkurt.
* 1249 [[Beteja e Krykës]] në nëntor.
* 1260–1274 [[Krengritja prusiane|Kryengritja e madhe prusiane]]
* 1308–1309 [[Pushtimi teutonik i Dansingut]] dhe [[Traktati i Soldinit]]
* [[Lufta Polake - Teutonike (1326–1332)]] për [[Kujavinë]], me përzierën e Lituanisë dhe Hungarisë.