Ndryshimi mes inspektimeve të "NDB"

No change in size ,  14 vjet më parë
==Mënyra e operimit==
 
[[Figura:Ndb1.jpg|thumb|right|300px200px|Një stacion NDB në Gjermani.]]
 
Navigimi me radiokompas kryhet me ndihmën e dy pjesëve: gjetësi automatik i drejtimit (ang. Automatic Direction Finder apo ADF) është pajisja që mbahet nga operuesi në aeroplan dhe detekton sinjalin NDB, dhe transmetuesi NDB që gjendet në një vendndodhje statike të njohur gjeografike.