Dallime mes rishikimeve të "Absorbimi"

4 bytes added ,  12 vjet më parë
v
Çekiq dhe disa korigjime kuptimore
v
v (Çekiq dhe disa korigjime kuptimore)
 
==Në fizikë==
Dobësimi i një pjesëzës rrymës ose të energjisë së një elektro-magneti[[elektromagneti]]. Një valë me ndikim të ndryshëm kohorë me substanca (të pa tejdukshme dhe të pakalueshme për rreze radioaktive ) gjatë së cilës bëhet transformimi i tërë apo një pjese të energjisë që pranohet nga elementet përbërëse të substancë apo në forma tjera të energjisë (p.sh. nxehtësi). Pjesa e mbetur reflektohet ose depërton substancën ([[Transmisioni]]).
 
Tek absorbimi i dritës molekulat e materies së rrezatuar në një pjesë kalojnë në gjendje energjie, ku varësisht nga aftësia e materialit absorbohen vetëm disa valë të gjatësive të caktuar. [[Drita|Spektri]] i dritë që ishte e bardhë paraqet viza dhe vija të errëta.
 
==Psikologji==
Thithja e gazeve a lëngjeve të dhëna nga jashtë nëpër lëkurë dhe ndierës. Po ashtu kuptohet në të njëjtin kuptim si [[ResorptionResorpcion]]. <ref name=GBH1>Der Grosse Brock Haus, Band 1 - Wiesbaden 1984 ISBN 3-7653-0363-1</ref>
 
 
==Burimi i të dhënave==