Stema e Belgjikës përmban një luan, të quajtur "Luani belg" ose Leo Belgicus. Kjo është në përputhje me nenin 193 të Kushtetutës së Belgjikës:

Great coat of arms of Belgium.svg
State Coat of Arms of Belgium.svg
Middle coat of arms of Belgium.svg

Kombi Belg merr ngjyrën e kuqe, të verdhë dhe të zezë si ngjyra kombëtare, dhe si stemë merr Luanin Belg me moton "BASHKIMI JEP FUQI".

Shih dhe këtëRedakto