Subjekti

faqe kthjelluese e Wikimedias

Subjekti (nga lat. subjectus; sub - "nën, poshtë", dhe iacere - "hedh, flak, gjuaj"; i nënshtruari) ka shumë kuptime:

  • politikë është një njeri apo person që i nënshtrohet sundimit ose ligjit të një monarkie ose shteti. Shiko edhe qytetar.
  • filozofi, subjekti është një qënieje që ka përvoja ose një marrdhënie me një tjetër (ose "objekt"). Shiko Subjekti (filozofi).
  • shkencë shpesh lidhet me temat kërkimore ose eksperimentuese.
  • psikologji dhe sociologji është individi që vepron vetëdijshëm.
  • ligjshmëri është një person që është ose do të merret në hetime.
  • letërsi dhe art është përmbajtja e një pjese ose vepre, si anë e kundërt me strukturën apo teknikën.

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Subjekti.
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.