System of a Down (të njohur edhe si System dhe SOAD) është një grup i muzikës alternative metal, i formuar në Los Angeles, USA, në vitin 1995. Anetarët e grupit kanë gjithë origjinë armene. Janë bërë të famshëm me këngë si "Sugar", "Chop Suey!", "B.Y.O.B." e shumë të tjera.

System of a Down
Soad06.jpg
Të dhëna
PrejardhjaFlag of the United States.svg Los Angeles, California, USA
ZhanretAlternative metal
Nu metal
Vitet aktive1995 -
Shtëpitë diskografikeAmerican Recordings, Columbia Records
BashkëpunimetSerj Tankian (Solist)
Scars on Broadway
ACHOZEN
Axis of Justice
Serart
Soil
VoKEE
The Apex Theory
Faqja zyrtaresystemofadown.com
AnëtarëtSerj Tankian
Daron Malakian
Shavo Odadjian
John Dolmayan
Ish-anëtarëtAndy Khachaturian
System of a Down 2013

PersoneliRedakto

Anëtarët aktualëRedakto

Anërarët e mëparshëmRedakto

DiskografiaRedakto

Viti Titulli Etiketë Klasifika Shteti Pozita
Studio albume
1998 System of a Down American Recordings Billboard USA #124
2001 Toxicity American Recordings Billboard USA #1
2002 Steal This Album! American Recordings
2005 Mezmerize American/Columbia Billboard USA #1
2005 Hypnotize American/Columbia Billboard USA #1
Demo
1995 Demo Tape 1 Etichetta indipendente Billboard USA -
1996 Demo Tape 2 Etichetta indipendente Billboard USA -
1997 Demo Tape 3 Etichetta indipendente Billboard USA -
EP
1998 Sugar EP American Recordings Billboard USA -
2006 Lonely Day EP American/Columbia Billboard USA -

Njëshet (Singles)Redakto

Viti Titulli Pozita Album
Billboard Hot 100 US Modern Rock US Mainstream Rock UK Singles Chart Gjermani
1997 "War?" - - - - - System of a Down
1998 "Sugar" - #31 #28 - - System of a Down
1999 "Spiders" - #38 #25 - - System of a Down
2001 "Prison Song" - #94 #31 - - Toxicity
2001 "Chop Suey!" #76 #7 #12 #17 - Toxicity
2002 "Toxicity" #70 #3 #10 #25 #88 Toxicity
2002 "Aerials" #55 #1 #1 #34 #80 Toxicity
2003 "Innervision" - #12 #14 - - Steal This Album!
2003 "Boom!" - #17 - - - Steal This Album!
2003 "I-E-A-I-A-I-O" - #14 #44 - - Steal This Album!
2005 "B.Y.O.B." #27 #4 #4 - - Mezmerize
2005 "Question!" - #9 #7 #41 - Mezmerize
2005 "Hypnotize" #57 #1 #4 #48 #83 Hypnotize
2006 "Lonely Day" - #10 #10 - #46 Hypnotize
2006 "Kill Rock 'N Roll" - - #38 - - Hypnotize
2020 "Protect the Land"
2020 "Genocidal Humanoidz"

Video muzikorëRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

  Commons: System of a Down – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale