Tanganjika njësi teritoriale e Tanzanisë. Tanganjika ishte shtete afrikanë i cili u bashkua me Zanzibarin në vitin 1964 dhe krijuan Tanzaninë.

Tanganjika

GjeografiaRedakto

DemografiaRedakto

HistoriaRedakto

Shih edheRedakto