Dhelpra dhe Qeni (angleze: The Fox and the Hound) është një film i animuar amerikan i vitit 1981 nga regjisori Ted Burton dhe Richard Rich. Filmi u shpërndarë nga studio Disney dhe shfaqur për herë të parë në ShBA me 10 korrik 1981. Filmi bazohet ne per libri me të njëjtin emër nga Daniel P. Mannix. Një vazhdim i filmit, Dhelpra dhe Qeni 2 u shfaq ne 2006.

DublimiRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto