Titulli "Për merita të veçanta civile"

Medalja "Për Merita të Veçanta Civile" është dekoratë shtetërore e Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për merita të veçanta civile në Shqipëri. Kjo medalje është e artë dhe akordohet nga Presidenti i Shqipërisë. Këtë medalje e kanë marrë:

2002Redakto

 • Gert- Heinrich Ahrens, Ambasador i Prezencës së OSBE-së, Shqipëri,
 • Mustafa Xhani, Kavajë, Ministër i Shëndetësisë, Mjek
 • Vasil Melo, Delvinë, Vdekur, ish Kryetar i PDNJ-së, ish deputet, gazetar, politikan
 • Paolo Foglia , Milano, Itali, Vdekur, mbytur duke shpëtuar 2 shqiptarë, Gjeometër
 • Satber Qamil Tula, Shkodër, Pedagoge, Univ. i Shkodrës, Pedagoge e edukimit fizik
 • Manol Petro Tasellari, Pedagog, Univ. i Shkodrës, , Pedagog i historisë
 • Skënder Sait Bilali, Shkodër, K/Sekretar, Univ. Shkodrës, Regjizor, mësues i historisë
 • Jorgen Grunnet , Danimarkë , I Dërguar i Sekr. Përgj. Kësh. Evropës, Tiranë, Gazetar
 • Vilma Y. Tury, SHBA, Përfaq. E Prtnersh. Shërb. Informativ,
 • Petrit Ahmet Velaj, Kaninë, Vlorë, I përndjekur politik, veteëran i LANÇl, shkrimtar, Jurist
 • Claudia Janiszewski, SHBA, Prsidente e OSAAB (Org. në mbësht. Foshnjeve të brakt),
 • Doris Pack, Gjermani, Politikane, Anëtare e Parlamentit Evropian
 • Aleksandër Qarri, Vlorë, Punonjës në Polic. e Ndërtimit, Fadromist
 • Robert Prushi, Krujë, Punonjës në Polic. Ndërtimore, Specialist i grupit të gatshëm
 • Policia e Ndërtimit,
 • Shkolla e Mesme Bujq. “Rakip Kryeziu”, Fier,
 • Ahmet Refat Shtylla, Korçë, Pensionist, ish drejtori i parë i Shkollës”R. Kryeziu”, Agronom
 • Karl Gurakuqi, Shkodër, Vdekur, ish drejtori i parë i Bibliotekës Kombëtare, Profesor gjuhësie, publicist, përkthyes

2003Redakto

 • Fondi i Zhvillimit Shqiptar (F.ZH.SH.),
 • Dr. Reinhold Stecher, Austri, Insbruck, Klerik, teolog
 • Shoqata “Tirol pro Shqipërisë”, Austri, Shoqatë,
 • Narcisio Binayan Carmona, Argjentinë, Gazetar, publicist, Gazetar
 • Prof. Dr. Lamartine Hollanda Junior, Brazil, Konsull Nderi i Shqipërisë në Brazil,
 • Giovanni Buquicchio, Itali, Sekretar i Komisionit të Venecias, Jurist, politolog
 • Soren Knudsen, Danimarkë, Këshilltar në Ambasadën Daneze , Ushtarak, politolog
 • Toru Konishi, Japoni, Drejtues projektesh, Banka Botërore, Inxhinier, ekonomist
 • Josef Schuster, Gjermani, Mik i Shqipërisë, Inxhinier arkitekt
 • Hans-Reudi Neukomm, Zvicërr, Mik i Shqipërisë
 • Shoqata “Jurgen Wahn Stiftung”, Zvicërr, ,
 • Franco Passacantando, Itali, Banka Botërore, Statisticien, ekonomist
 • Johannes F. Lin, Gjermani, Zv/Presid. i Bank . Bot., Ekonomist, Politolog
 • Kemal Dervish, Turqi, Ish Zv/Presid. i Bankës Botërore, Dr. në ekonomi, politolog
 • Dickson Bailey, Kanada, Drejtor i Zyrës së Fondit Ndërk. për Sistemin Zgjedhor, SHBA (IFES), Politolog
 • Henriette Gevers, Hollandë, Përfaq. Fondaci. “Popull për Popull”,
 • Nishiyama Sakanori, Japoni, Asist. i Drejtorit të Depart. të Menaxh. Ndihmave Grant, Japoni, Specialist në bujqësi
 • Gjergji Ilo Sauli, Korçë, Gjyqtar, Gjykata Kushtetuese, Jurist
 • Spartak Poçi, Tiranë, Ministër i Transp. Dhe Telekomunik., Inxhinier ndërtimi

2007Redakto