Tushemishti është një vendbanim (qytezë) në Komunën Buçimasrrethin e PogradecitShqipërisë. Tushemishti ndodhet rreth 45 km nga qyteti i Pogradecit.

Tushemisht

Gjeografia Redakto

Tushemishti së bashku me qytetin e Pogradecit përbën qendrën e turizmit në pjesën shqiptare të bregutLiqenit të Ohrit. Plazhi i gjatë e i sheshtë ka tërhequr prej kohësh pushuesit verorë, të cilët qëndrojnë kryesisht në shtëpi private në Tushemisht dhe Drilon. Që nga fillimi i mijëvjeçarit, hotele të vogla dhe restorante të shumta, kafene dhe bare plazhi janë shfaqur gjithashtu në Tushemisht. Qeveria shqiptare e përfshiu Tushemishtin në programin 100 Fshatrat për të promovuar turizmin në zonat rurale.[1]

Driloni Redakto

Driloni është një burim ujor natyral i lumit të Drilonit dhe një monument natyror përkatësisht park i mbrojtur kombëtar i cili ndodhet në afërsi të Tushemishtit. Driloni është një monument i mrekullueshëm natyror me gjelbërim, ujëra, qetësi dhe bukuri të rrallë.

Galeria Redakto

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ "Tushemisht and Lin, among „100 villages program" of Albanian government", Protecting Lake Ohrid, Albania and Macedonia (në anglisht), 12 shkurt 2018, marrë më 21 korrik 2019