Udhëtimi

lëvizja e njerëzve midis vendeve gjeografike relativisht të largëta

Udhëtimi është lëvizja e njerëzve midis vendeve të largëta gjeografike. Udhëtimi mund të bëhet me këmbë, biçikletë, automobil, tren, varkë, autobus, aeroplan, anije ose mjete të tjera, me ose pa bagazh, dhe mund të jetë një drejtim ose vajtje-ardhje. Udhëtimi mund të përfshijë edhe qëndrime relativisht të shkurtra ndërmjet lëvizjeve të njëpasnjëshme, si në rastin e turizmit.[1]

Referime Redakto

  1. ^ "Travel", Wikipedia (në anglisht), 2022-10-19, marrë më 2022-12-21