Valentina Kita

Valentina (Xhezo) Kita është një aktore shqiptare. Ajo ka lindur më 26 janar 1960Elbasan. Ka luajtur në shtatë filma artistikë, ku dy ishin role kryesore, si dhe në disa telekomedi. Roli i saj më i spikatur ka qënë ai i Xhulit në telenovelën Njerëz dhe Fate, në të cilin interpretonte bashkëshorten e një biznesmeni të korruptuar. Në këtë telenovelë ajo luante në krah të bashkëshortit të saj, aktorit Piro Kita, i cili interpretonte rolin e të dashurit të saj. Përveç roleve televizive dhe kinematografike, ajo ka luajtur edhe shumë role teatrale në Teatrin "Skampa" dhe në Teatrin Kombëtar.

Filmografia

Redakto
 1. Ballkan Pazar... Angjeliqi, (2011) – film
 2. Gjoleka, Djali i Abazit..... Komshia e inatosur, (2006) – film
 3. Tifozët..... Xhevo, (2004) – telekomedi
 4. Njerëz dhe Fate..... Xhuli, (2002-2003) – telenovele
 5. Hajdutët..... Xhuli, (1995) – telekomedi
 6. Ngjyrat e Moshës..... Meri Kola, (1990) – film
 7. Pranvera S'erdhi Vetëm..... Katerina, (1988) – film
 8. Kronikë e Atyre Netëve, (1986) – film televiziv
 9. Vendimi..... Klotilda, (1984) – film
 10. Nata e Parë e Lirisë..... Shoqja e Petritit, (1984) – film

Teatër

Redakto
 1. Profesioni Më i Vjetër..... Lilian, (2001)
 2. Shtetrrethimi, (1997)