Veli Harxhi

politikan shqiptar

Veli Harxhi lindi në Gjirokastër. Veprimtar i klubit patriotik të qytetit, bashkë me Idriz Gurin e Hysen Hoxhën. Bashkë me këtë të fundit, përfaqëson Gjirokastrën në kuvendin e Vlorës dhe firmoi aktin e pavarësisë, me siglën “Veli Harçi”. Harçi u gjend në Vlorë ditët e vendimit historik, duke pritur aty më pas delegatin tjetër gjirokastrit Hysen Hoxha dhe të tjerët. Kur këta u vonuan rrugës për në Vlorë nga bandat greke, që ndodheshin në jug të vendit. Lindur nga gjysma e dytë e shek. XIX dhe jetoi deri rreth dekadave të para të shek. XX në Gjirokastër.

Veli Harxhi
Nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë

250px

Emri: Veli
Mbiemri: Harxhi
Vendlindja: Gjirokastër
Vdiq në: Gjirokastër

Shiko edheRedakto