Viç, viçi (shumës:viçat), quhet i vogli i lopës, pjella e lopës deri në një vit. Viç mashkull (femër). Viç quhet edhe i vogli apo pjella e drerit ose e disa kafshëve të tjera deri në një vit. Viçi i drerit (i antilopës), etj.

Viçi dhe lopa

Shih edhe Redakto