Videosex ishte një grup vokal-instrumental slloven që luante muzikë pop dhe elektronike ( synthpop ose new wave ). Është themeluar në vitin 1983 nga Anja Rupel (vokale), Nina Sever ( tastierë ), Matjaž Kosi ( tastierë ), Janez Križaj ( kitarë bas) dhe Iztok Turk ( bateri, më parë ka qenë edhe bateristi i grupit punk Kuzle ).

Videosex
Gjithashtu të njohur siVideo Sex
PrejardhjaLjubljana, Sllovenia
Zhanret
Vitet aktive1983–1992
Shtëpitë diskografikeZKP RTV Ljubljana, Helidon, Dallas
BashkëpunimetAnja Rupel, Borghesia, Laibach, 300.000 VK, Rotor
AnëtarëtAnja Rupel
Janez Križaj
Iztok Turk
Nina Sever
Ish-anëtarëtMatjaž Kosi
Jani Baš
Goran Lisica – Fox

Në nëntë vitet e aktivitetit (deri në vitin 1992 ), ata incizuan katër albume, me hite, ndër të cilat kishte ribërje, si ajo e këngës " Vozi me vlak v daljave " (origjinali interpretuar nga Beti Jurković ), të këngës punk "Moja Mama" (origjinali u interpretua nga grupi punk Kuzle ) dhe disa nga kompozimet e tyre ("Kako bih volio da si tu", "Ljubi in sovraži").

Megjithatë kënga hit e grupit e cila ka mbetur në kujtesën e publikut është "Detektivska priça", e kënduar në gjuhën serbo-kroate.