Viti i Ri Islam fillon në ditën e parë të muajit Muharrem i cili llogaritet muaji i parë në kalendarin Islam. Shumë muslimanë përkujtojnë këtë ditë për të përkujtuar madhështinë e këtij muaji si dhe emigrimin e e të dërguarit të fundit Muhammedit (paqa qoftë mbi të) të bërë nga Mekka në qytetin Medina.

Viteve të fundit në shumë vende në të cilat muslimanët kan lëshuar rrugën e vërtetë festojnë me metoda jo Islame këtë ditë duke dërguar katolina tek të tjerët dhe metoda tjera të cilat janë jo Islame që në një shkallë disa veprime janë të urryera e disa të tjera dhe rreptësisht të ndaluara meqë shpien në mosbesim.

Sipas kalendarit Georgian Redakto

Meqë kalendari Islam hënor është 11 gjer në 12 ditë më i shkurtër se sa kalendari Georgoan diellor datat e vitit të ri Islam ndërrojnë çdo vit në kalendarin diellor.

Kështu dita e parë e vitit Islam ose dita e parë e muajit Muharrem sipas kalendarit Georgian në vite është si vijon:


Po ashtu qdo musliman nuk duhet te festoj festa te tjera perveq te tyre si p.sh .,Festa e Vitit Te Ri te Krishtereve ata nuk duhet ta festojn sepse eshte haram,kete fest nuk e ka lejuar Allahu,dhe muslimanet thojn se kjo fest eshte festa e Iblisit ( djallit) sepse ai te detyron ne besh gjera te gabuara kunder Allahut te Madherishem.

Shih edhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto