Vladimir Muzha ka lindur në qytetin e Korçës në vitin 1952. Pas mbarimit të studimeve të larta në Institutin e Lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve) fillon punën si aktor në teatrin e Fierit Me këtë teatër ka interpretuar shumë role. Mund të përmendim këtu një nga interpretimet e tij më të mira, atë në rolin e Avokatit Dë Monzi në dramën "Dy krisma në Paris" me autore Sheri Mitën dhe Pellumb Kullën . Në kinematografi ai ka interpretuar në 8 filma. Roli i parë i aktorit Vladimir Muzha në kinematografi është ai i Kapitenit fashist në filmin "Balonat", në vitin 1979.

Filmografia

Redakto

Role ne Teater

Redakto