Vllastimir Gjorgjeviq ishte kryepolic në Serbi para luftë së Kosovës dhe i akuzuar nga Tribunali i Hagës për Krimet e Luftës në Kosovë.

Ndaj të pandehurit Gjorgjeviq më 4 gusht 2006, prokoria e Beogradit ka filluar hetimet për rolin e tij në ekzekutimin e tre vëllezërve shqiptarë shtetasë amerikanë në përfundimin e luftës në Kosovë. Në rastin "Ekszekutimi i tre shqiptaro-amerikanëve", janë vrarë tre vllëzrit me origjinë shqiptare Yll, Mehmet dhe Agron Bytyqi dhe shtetsi të ShBA-ve. Trupat e pajetë të këtyre vllëzërve u gjeten pasi në Serbi në vitin 2001 u zbuluan varrezat masive me shqiptarë.

Si vendstrehim i këtij krimineli mendohet të jetë Rusia.