Çdokush mund të vendos Wikipedian në pëllëmbë të duarve të tyre, duke përfshirë edhe ju. Gjithçka që ju duhet të bëni është thjesht të redaktoni një artikull.

Wikipedianët ose redaktorët janë vulletarët të cilët shkruajnë dhe redaktojnë artikujt në Wikipedia, ndryshe nga lexuesit që thjesht lexojnë ato. Wikipedianët në shqip janë ata persona të cilët shkruajnë dhe redaktojnë artikuj në Wikipedia në gjuhën shqipe. Edhe pse ndoshta mund të mendohet se më mirë është të quhen këta persona si enciklopedistë sepse në të vërtetë Wikipedia është një enciklopedi por në të vërtetë ky term është më se i përshtatshëm sepse këta persona krijojnë një shoqëri të tërë Shoqëria Wikipedia.

Numri i redaktorëve Redakto

 
Wikipedianët aktivë dhe shumë aktivë deri në fund të vitit 2015.

Numri i wikipedianëve gjithnjë është në rritje e sipër, për momentin shoqëria e tërë wikipediane ka afro 2.5 milion anëtarë, kurse kjo shoqëri në gjuhën shqipe ka 155.925 kjo shifër paraqet personat e regjistruar duke mos marr parasysh ata që shkruajnë dhe redaktojnë si anonim e që kanë arritur të redaktojnë 93.716 artikuj legjitim.

Përdorues me privilegje

Disa përdorues kanë drejta të veçanta, duke përfshirë:

Vini Re! Redakto

Vini Re: Në qoftë se do të punosh në Wikipedia vazhdimisht, shëno veten edhe tek Wikipedia kryesore në anglisht për t'u lidhur me shqiptarë të tjerë: këtu. Por nëse jeni anëtarë i ri dhe kërkoni nofkën tuaj atëherë shiko këtu (ka shumë konto)

Përdoruesit sipas Redakto

Përdoruesit sipas vendit
Përdoruesit sipas gjuhës
  • Përdoruesit sipas gjuhës, kjo listë kategorike përshin përdoruesit sipas gjuhës që flasin (shkruajnë) dhe sipas të cilës redaktojnë artikujt në wikipedinë shqip.
Përdoruesit sipas redaktimeve
Përdoruesit sipas faqeve të krijuara
Të gjithë përdoruesit

Lidhje të jashtme Redakto