Windows 10

Windows 10 është sistem operativ i kompjuterave personal të prodhuara nga Microsoft si pjesë e Windows NT familje e sistemeve operative. Ai është pasardhës i Windows 8.1, dhe ishte lëshuar për prodhim me 15 korrik të vitit 2015, dhe është shitur me pakicë në 29 korrik 2015.[1] Windows 10 rindertohet në bazë të vazhdueshme, dhe janë në dispozicion me asnjë kosto shtesë për përdoruesit. Ndërtimet e mainsteam në Windows 10 janë emërtuar në version  YYMM ( YY ) përfaqëson vitin dhe ( MM ) përfaqësojnë  muajin e lansimit.Për shembull ndërtimi i fundit i mainsteam në Windows 10 është Versioni 1809. Aty janë testime shtesë në ndërtim të Windows 10 në dispozicion për Windows Brendshëm. Pajisjet e ndërmarrjes mjedisore mund të marrin këto përditësime në një ritëm më të ngadaltë, ose përdorimet afatgjate mbështetin vetem momente që marrin përditësimet me kohë kritike, si arna të sigurisë, mbi jetgjatësin dhjetë-vjeqare të mbështetjes së zgjeruar.[2][3]

Një nga karakteristikat më të dukshme Windows 10ës është mbështetja për të appet universale, zgjerimi i Metro-style apps prezantuar për herë të parë në Windows 8. Universal apps mund të jetë i projektuar për të drejtuar të gjithë të mbi produktet e Microsoftit për familjet me pothuajse kod identik Stampa:Nsmdnsduke përfshirë kompjuterët personal, tableta, smartphones, të sistemeve të ngulitura, Xbox Një, Sipërfaqe Qendër dhe Realitet të Përzier. Përdoruesit e Windows interface kanë rishikuar për të trajtuar tranzicionet në mes të një mausi të orientuar interface dhe një prekje ndërfaqesuese të optimizuar, bazuar në dispozicionin e pajisjeve inputStampa:Nsmdnsveçanërisht në 2-në-1 kompujuter, të dy interfaces përfshijnë përditësim Start menu që përfshin elementet e Windows 7 tradicionale Start menu me pllaka të Windows 8. Windows 10 ka prezantuar edhe shfletuesin e interetit Microsoft Edge, një system desktopi virtual, një dritare dhe desktop me funksione të menaxhimit të quajtur Shikimi i detyrave , mbështetje për gjurmët e gishtave dhe njohje të fytyrës, karakteristika të reja të sigurisë për ndërmarrjen mjedise, dhe DirectX 12.

Më të reja dhe përkrahje

Redakto
Overview
Versionet Emri  i kodit Emri i marketingut Data e daljes në shitje Support until Latest build
  • Shtëpi
  • Pro
  • Enterprise
  • Education
Enterprise LTSC Mobile PC Mobile
1507
Porta  
1
N/A 29 Korrik, 2015 9 Maj, 2017 9 Maj, 2017 14 Tetor, 2025 N/A Older version, yet still supported: 10240 N/A
1511
Porta   2 Përditësimi nëntor November 10, 2015 10 Tetor, 2017 Tetor 10, 2017 N/A January 9, 2018 Old version, no longer supported: 10586 Old version, no longer supported: 10586
1607
Gurë i zi 1 Përditësim vjetor 2 Gusht, 2016 10 Prill, 2018 9 Prill, 2019 13 Tetor, 2026 October 9, 2018 Older version, yet still supported: 14393 Older version, yet still supported: 14393
1703
Gurë i zi 2 Përditësim kreator 5 Prill, 2017 9 Tetor, 2018 8 Tetor, 2019 N/A July 11, 2019 Older version, yet still supported: 15063 Older version, yet still supported: 15063
1709
Gurë i zi 3 Përditësimi rënë kreatorëve 17 Tetor, 2017 9 Prill, 2019 14 Prill, 2020 N/A December 10, 2019 Older version, yet still supported: 16299 Current stable version: 15254
1803
Gurë i zi 4 Përditësimi në prill 2018 30 Prill, 2018 12 Nëntor, 2019 10 Nëntor, 2020 N/A N/A Older version, yet still supported: 17134 N/A
1809
Gurë i zi 5 Përditësimi në nëntor 2018 2 Tetor, 2018 14 Prill, 2020 13 Prill, 2021 10 Tetor, 2028 N/A Current stable version: 17763 N/A
1903
19H1 TBA TBA +18 Months +18 Months TBA N/A Latest preview version of a future release: 18252 N/A

Referime

Redakto
  1. ^ "Hello World: Windows 10 Available on July 29". windows.com. 1 qershor 2015. Marrë më 1 qershor 2015. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Bott, Ed. "Microsoft's big Windows 10 goal: one billion or bust". ZDNet. CBS Interactive. Marrë më 29 korrik 2015. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Bott, Ed (22 korrik 2016). "Is the Windows 10 Long Term Servicing Branch right for you?". TechProResearch. Marrë më 10 shtator 2017. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Lidhje të jashtme

Redakto