Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës (Kroatisht: Sisačko-moslavačka županija) gjindet në pjesën qendrore të Kroacisë me një sipërfaqje prej 4,468 km². ISO 3166-2-Code është HR-03. Qendra e Zhupaninës e Sisakut dhe Mosllovaçës dhe Qyteti më i madh në këtë zonë ndodhet në qytetin e Sisakit. Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës ka një popullsi prej 185,387 (2001) banorë, 152.196 Kroatë, 21.617 Serbë, 1.137 Boshnjakë, 708 Jevgjit dhe 511 Shqiptarë. Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës kufizohet në veri me Zhupaninë e Zagrebit, në verilindje me Zhupaninë e Bjellovarit dhe Billogorit, në linjde me Požeško-slavonska županija dhe me Zhupaninë e Brodit dhe Posavinës, në jug me Bosnjë-Hercegovinë dhe në perëndim me Zhupaninë e Karllovcit.

Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës
Popullsia
 • Gjithsej185,387

Zhupania e Sisakut dhe Mosllovaçës i përfshin Qytetet Glina, Hrvatska Kostajnica, Kutina, Novska, Petrinja dhe Sisak, gjithashtu Komunat Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lekenik, Lipovljani, Majur, Martinska Ves, Popovača, Sunja, Topusko dhe Velika Ludina.

Galeria

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto