Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1961Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania (1946-1992).svg
1961

Shqipëri
Dekadat:
 • 1940
 • 1950
 • 1960
 • 1970
 • 1980
 • Shih edhe: Ngjarje të tjera të vitit 1961
  Lista e viteve në Shqipëri

  UdhëheqësRedakto

  NgjarjeRedakto

  • Shkurt - Hoxha foli ashpër kundër Bashkimit Sovjetik dhe Jugosllavisë në Kongresin e Katërt të Partisë.
  • Bashkimi Sovjetik prishi marrëdhëniet diplomatike me Shqipërinë, duke nxitur vendet komuniste të Evropës Lindore që të zvogëlojnë rreptësisht kontaktet e tyre me shqiptarët. Shqipëria përmirëson marrëdhëniet e saj me Kinën.

  LindjeRedakto

  VdekjeRedakto

  ReferimeRedakto