1964 në Shqipëri

Lista e ngjarjeve në vitin 1964 në Shqipëri

Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1964Republikën e Shqipërisë.

1964

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1964
Lista e viteve në Shqipëri

Udhëheqës Redakto

Ngjarje Redakto

  • Tetor - Hrushçovi, Sekretar i Përgjithshëm i Partisë Komuniste të Bashkimit Sovjetik dhe Kryeministri i Bashkimit Sovjetik, është i detyruar të japë dorëheqjen, për kënaqësinë e Hoxhës. Ai ishte përballur me një opozitë të konsiderueshme nga një aleancë e udhëhequr nga Leonid Brezhnev, Aleksandër Shelepin dhe Vladimir Semichastny. Enver Hoxha përgëzon rënien e Hrushçovit; Marrëdhëniet diplomatike midis Shqipërisë dhe Bashkimit Sovjetik dështojnë të përmirësohen.

Lindje Redakto

Vdekje Redakto

Referime Redakto