Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1966Republikën e Shqipërisë.

1966

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1966
Lista e viteve në Shqipëri

Udhëheqës Redakto

Ngjarje Redakto

  • Shkurt - Enver Hoxha fillon revolucionin kulturor dhe ideologjik.
  • Mars - Partia shqiptare e Punës "letër të hapur" për njerëzit që përcakton pagën e barazisë dhe strukturën e punës për të gjithë punëtorët.

Lindje Redakto

Vdekje Redakto

Referime Redakto