Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1970Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania (1946-1992).svg
1970

Shqipëri
Dekadat:
 • 1950
 • 1960
 • 1970
 • 1980
 • 1990
 • Shih edhe: Ngjarje të tjera të vitit 1970
  Lista e viteve në Shqipëri

  UdhëheqësRedakto

  NgjarjeRedakto

  • Shtator - U mbajtën Zgjedhjet parlamentare, dalja ishte 100% (1,097,122 votues), Fronti Demokratik ishte partia e vetme, dhe fitoj të gjitha vendet në parlament

  LindjeRedakto

  VdekjeRedakto

  ReferimeRedakto