Akedemia e Shkencave është institucion i lartë shtetëror ose shoqatë e përhershme dijëtarësh e njerëzish të kulturës, që merret me organizimin e drejtimin e punës shkencor edhe me kërkime e studime.

Akademia e Shkencave e ShqipërisëRedakto

Akademia e Shkencave e Shqipërisë u hap në vitin 1972 me përpjekjet e profesor Aleks Buda, i cili u emërua dhe presidenti i parë i saj. Fillimisht kishte 17 anëtare dhe 5 anetarë korespodentë.

Shiko edhe këtëRedakto

Teki Biçoku

Lidhje të jashtmeRedakto