Automjeti

makinë e lëvizshme që transporton njerëz, kafshë ose mallra, pavarësisht nëse ka një motor apo jo, të tilla si një biçikletë, një makinë, një mjet tjetër tokësor (përfshirë automjetet me rrota dhe me gjurmë), një avion ose një mjet u

Një automjet apo veturë është një makinë që transporton njerëz ose mallra. Automjetet përfshijnë vagonët, biçikletat, mjetet motorike (motoçikleta, makina, kamionë, autobusë, skuterë lëvizës për personat me aftësi të kufizuara), mjetet me shina (trenat, tramvajet), mjetet ujore (anijet, varkat, mjetet nënujore), automjetet amfibe (automjetet me vida, hovercraft), avionë (aeroplanë, helikopterë, aerostatë) dhe anije kozmike.

Mercedes AMG GTS në Zurich Friesstrasse

Mjetet tokësore klasifikohen gjerësisht sipas asaj që përdoret për të aplikuar forcat e drejtimit dhe lëvizjes kundër tokës: me rrota, me binar, me shina ose me ski. ISO 3833-1977 është standardi, i përdorur gjithashtu ndërkombëtarisht në legjislacion, për llojet, termat dhe përkufizimet e mjeteve rrugore.[1]

Shiko edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ "Vehicle", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-25, marrë më 2022-12-26