Beli (Klos)

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Dibrës
Flag of Albania.svg Beli (Klos)
Noimage.png
Emri: Bel
Qarku: Qarku i Dibrës
Rethi: Rrethi i Dibrës
Komuna: Komuna Klos
Kryeplak: -
Popullsia: -
Kodi telefonik: -
Lartësia mbidetare: -
Gjerësia gjeografike: -
Gjatësia gjeografike: -
Web-faqe: s'ka

Beli është një fshat në Shqipëri I cili ndodhet 3 km larg nga bashkia Klos,para vitit 90 ka qenë i bashkuar me fshatin Unjate, kufizohet me fshatin Unjate Dars dhe Fullqet, fshat me reliev kodrinor të thyer, pjesa më e madhe vuan nga mungesa e ujit, dhe rruga automobilistike, edhe në ditët e sotme punimi i tokave behet me mjete primitive, në anën jugore të fshatit burojnë gurrat e ftohta, në kanionin e Xhabzes, që eshte një bukuri me vete, prej aty kalon dhe një degë e lumit Mat që quhet Sheu,ndan Fshatin Dars dhe Bel,por që buron nga Xibrri.Ky Lum nder vite eshte përdorur për vaditje nga fshati Bel Fullqet dhe Dars, Klima është mesatare.

GjeografiaRedakto

DemografiaRedakto

EkonomiaRedakto

HistoriaRedakto

Shih dhe këtëRedakto


Lidhje të jashtmeRedakto